Het laatste Ceres nieuws

De eerste SGW marathon menwedstrijd van Babe & Eluned in Schalkhaar 2015

Eind april hadden we de eerste SGW wedstrijd met onze Welsh Cob merries Babe & Eluned in Schalkhaar bij de fam. Reilink. De eerste dag dressuurproef klasse 1 en de vaardigheid. Met 1 winstpunt in de dressuur en maar 1 balletje (en een beetje tijdsoverschrijding) bij de vaardigheid. Netjes in kledij met bolhoed op maar tegenwoordig schijnt dat alleen nog maar bij de dressuur te mogen en niet meer bij de vaardigheid.

De tweede dag hebben we het marathon gedeelte met vooraf het wegtraject en tussendoor de veterinaire controles. In het hindenis gedeelte hebben we in hindernis 5 een fout parcour gereden waardoor we gedisqualificeerd werden. Helaas! Maar wel fijne dagen gehad en weer veel geleerd.

Ook hebben B&E zich strijdvaardig gedragen tot en met de de laatste hindernis zoals je kunt zien in deze video die gefilmd vanaf de bok. We zijn super trots op ze.

Met dank aan iedereen die foto's heeft gemaakt. Het levert geweldige plaatjes op.


Zomaar een vaardigheid tijdens de menlessen met Babe & Eluned

Maandag 2 februari hadden we weer vaardigheid tijdens de menlessen. Dit hebben we altijd aan het begin van de nieuwe maand. We beginnen langzaam en voeren dan telkens het tempo op.

Nu hebben we dit gefilmd vanaf de bok met m'n helmcamera. Zo kunnen we onze samenwerking met de pony's goed vastleggen en zo nodig verbeteren.

Benieuwd hoe het is gegaan? Klik hier.


2014-08-1362 zps6ff3203eOude Werktuigendag d’Olde Mölle 2014

Op zondag 10 augustus is Commando actief geweest op de Oude Werktuigendag van koetsenvereniging d’Olde Mölle. Het was een geweldige middag en toont maar weer hoe breed inzetbaar de welsh cobs zijn.

Kijk hier voor een uitgebreide fotoreportage van Elien Verhaaf. 


 

Eerste outdoor marathonwedstrijd voor Babe & Eluned

Zondag 29 juni heeft ons jonge tweespan, Babe en Eluned, hun eerste buiten marathonwedstrijd in Heeten bij Tutert gehad. Dit is een impuls wedstrijd zonder dressuur maar wel met een wegtraject en een marathon traject met 7 hindernissen.

Benieuwd hoe het is gegaan? Klik hier.

 


 

Bathmen spant de Kroon-2014Bathmen spant de Kroon

Afgelopen Hemelvaart ging Bathmen zo'n 200 jaar terug in de tijd. Dit ter ere van het 200 jarig bestaan van de oranjevereniging van Bathmen die daarmee ook de oudste is van Nederland. Tevens het moment waarop Napoleon uit Bathmen werd verdreven door de Russen, Pruisen en Landstormers.

Tijdens dit grote 4-daagse evenement reden we mee met Commando voor een geleende dresseerkar van Barend Breukink. Geheel gekleed in een passend boeren outfit deels geleend en deels zelf gemaakt. Na enig gesleutel en reparaties te hebben uitgevoerd konden we op pad om op de markt in het dorp onze boodschappen te gaan doen met echte Duiten (ontwerp ZwierDesign). Het enige wettige betaalmiddel tijdens deze 4 dagen in Bathmen.

Met op zondag de optocht als afsluiter. Het was fantastisch om mee te doen het evenement was een groot succes. We hebben er van genoten.

Deze video geeft een leuke impressie weer van het evenement.

 


Het indoor marathon debuut

Ons tweespan Babe & Eluned hebben hun eerste indoor marathon gereden in Laag Soeren bij de Voskamp Bokaal. Onder het motto 'niets moet, alles mag' hebben ze het geweldig gedaan en zijn wij super trots op ons span. 

Miss Boerin 2014-klIn de avond hebben we nog een demo gereden bij Bathmen te Paard en aansluitend Miss Boerin Benelux een ere ronde gegeven. Dat alles onder luid gejuich van het publiek natuurlijk ook harde muziek en velle lampen.

Zo braaf dat ze het deden dat we al weer zeer trots op ze waren. TOP WEEKEND!
 
 

 

• Zondag 18 november waren we weer te zien op Paard & Koets 2012.

Om 15:45 uur hebben we met Commando de demo gereden in de Brabanthallen in Den Bosch. Samen met nog een aantal aanspanningen werd het een leuke show voor de WPCV.
Hierbij het beloofde filmpje.

• Met de pony's in het water. >>filmpje<<

• Nieuwe video van Babe en Eluned in het span samen. 

• Foto's Welsh Cob Promotiedag 2012

• Video Clubkampioenschappen 2012 mennen Zwier & Marijn

• Video Clubkampioenschappen 2012 mennen Sisca & Danielle 1e keer.

• Op 10 februari 2012 waren we te zien op de Night of the Stallions met Commando
tijdens de centrale hengstenkeuring op het federatiecentrum in Ermelo. Foto en Video.

• Video Indoor menwedstrijd Voskamp Bokaal

• Xaviera naar Duitsland verkocht

• Leuk filmpje van Valando uit Berlijn

• Paard & Koets 2011